maanantai 9. helmikuuta 2015

AJANKOHTAISTA
VIIKKOTIEDOTE 7 (9.-15.2.2015)

 

KOULUJEN TALVILOMAVIIKON LOPUKSI TURUN RATSASTAJAT JÄRJESTÄÄ 1-TASON KILPAILUT ARTUKAISTEN RATSASTUSKESKUKSESSA 22.2. KLO 10.00 ALKAEN.

 KUTSU LÖYTYY KIPASTA JA TR:N NETTISIVUILTA.

 KAIKKIEN LUOKKIEN VERRYTTELY JA SUORITUKSET TAPAHTUVAT TR:N MANEESISSA. LUOKKIA ON 50-120 cm, arv. A.0.0, NOLLARADAN TEHNEILLE RUUSUKKEET PORTILTA MANEESISTA POISTUESSA.

 
TARVITSEMME TOIMIHENKILÖITÄ KILPAILUJEN LÄPIVIEMISEKSI. TÄSSÄ TALKOOPASSIN SÄÄNNÖT MUISTIN VIRKISTÄMISEKSI. TALKOOPASSIN SAA KANSLIASTA, JOS VANHA ON TULLUT TÄYTEEN.

 
Toimihenkilö/talkoopassi

Turun Ratsastajilla on käytössä toimihenkilö/talkoopassi. Passiin saa leimoja osallistumalla kilpailuihin toimihenkilönä tai seuran järjestämiin talkoisiin.

Kun passissa on viisi leimaa, saa yhden ilmaisen ratsastustunnin!

Leimoja saa kilpailuissa seuraavasti:

ULKOKILPAILUISTA – radanrakennuksesta 1 leima, aamupäivän töistä 1 leima, iltapäivän töistä 1 leima, radan purusta 1 leima

HALLIKILPAILUISTA – radanrakennuksesta+aamupäivän töistä 1 leima, iltapäivän töistä+radan purusta 1 leima

Leimat saa ainoastaan laittamalla edelliseen iltaan mennessä nimensä toimihenkilölistaan ja ilmoittautumalla kansliaan töihin tullessa, josta leima annetaan. Voit myös pyytää esimerkiksi sukulaisiasi mukaan kerryttämään itsellesi leimoja!

TERVETULOA MUKAAN TEKEMÄÄN TÖITÄ YHTEISEN EDUN SAAVUTTAMISEKSI!

 

KILPAILUJÄRJESTELMÄÄ ON UUDISTETTU SUOMESSA, JA NYT

ratsastuskilpailuja järjestetään Suomessa viidellä tasolla

 • 5-taso (aiemmin kansallinen taso, tähtikilpailut, kansainväliset kilpailut)

• 4-taso (aiemmin kansallinen, SM-kilpailut)

• 3-taso (aiemmin kansallinen)

• 2-taso (aiemmin aluekilpailu)
• 1-taso (aiemmin seurakilpailu/kilpailuharjoitus)

 

· Ratsastuksen olympialajeja ovat este-, kenttä-ja kouluratsastus sekä paraolympialaji vammaisratsastus. Muita kilpailulajeja ovat lännen- ja matkaratsastus, valjakkoajo, vikellys sekä islanninhevosten askellajikilpailut.

· Ratsastus on urheilumuotona tasa-arvoinen, se on yksi harvoista lajeista, joissa miehet ja naiset kilpailevat samoissa sarjoissa aina olympiatasolla asti.

· Ratsastus on tasavertainen kilpalaji myös eri-ikäisille. Kilpaura voi jatkua nuoresta pitkälle seniorivuosiin ja kilpailla voi samoissa luokissa aina maailman huipulla asti.

· Ensimmäiset ratsastuskilpailut järjestettiin Suomessa vuonna 1911.

 

Ilouutinen Ypäjältä

Kyra Kyrklundin kouluklinikka Hevosopistolla Oripäivien aikana

 

Suomalaisen kouluratsastuksen kirkkain tähti, moninkertainen olympiaratsastaja Kyra Kyrklund vetää kouluratsastusklinikan Ypäjällä lauantaina 21.3. Tilaisuuden järjestää Hevosopisto.

 

Klinikan teema liittyy nuoren hevosen kouluttamiseen. Osallistuvat ratsukot kutsutaan klinikkaan, mukana on maamme kouluratsastuksen kärkinimiä. Klinikka ajoittuu iltapäivään, jolloin yleisöllä on mahdollista seurata myös Oripäivien palkintojen jakoa.

 

Ratsastuskoulu

 

   Jos haluat osallistua estekilpailuihimme 22.2., kysy hevosta opettajalta. Kotikisoissa on mukava kokeilla kilpailemista, ja varmasti jokaiselle halukkaalle löytyy sopiva estekorkeus.

MANEESIJAKO TÄLLÄ VIIKOLLA KLO 18-19.

 

VIIKON 6 AHKERIN Ansa 13 tuntia, seuraavat Sasu, Wilda, Hani, Reksi, Retu ja Lenttu 12 tuntia.
 
                                                  
PUFFETTI MANEESISSA - MAKKARAA, KAHVIA, PULLAA YM. YM!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti