Tuntihevosratsukoista Mari Ala-Sorvari ja Reksi vetäisivät nollaradan 60 cm luokassa,
70 cm luokassa Aleksandra Suominen ja Lea, Outi Sippola ja Karina ja Helmi Vihinen ja Lea tekivät myös nollat, 80 cm luokassa Annemari Toivonen ja Ansa sekä Mervi Sainio ja Lenttu
suoriutuivat radasta virheettömästi.
Luokka 90/100 cm oli aikaratsastusluokka A.2.0, ja siinä kolmanneksi tempaisi
Anastasia Simola DINOLLA, Michael Jeremejev ja Ansa olivat 7. sijalla!
Turun Ratsastajien yksityisratsukoista sijoittuivat hienosti seuraavat:
Luokka 70 cm Salla Sipilä Mamam´s Martijn , Kirsi Lönnmark Lipsum Moet, Minna Montonen Landwind nollatuloksella ykkösiksi.
Luokka 80 cm Noora Sirola Ebelle, Minna Montonen Pompejus, Emmi Huovinen Laure Linde, Kirsi Lönnmark Lipsum Moet, Saija Kulmala Island´s Pavarotti ja Susanna Uusitalo Nomius-187 Nora tekivät kaikki ykkössijaan oikeuttavan nollaradan.
Luokassa 90/100 cm toiseksi ratsasti Anni Alhorinne Solidalla.
Luokassa 110/120 cm Jenna Kulmala Caramantella oli voittaja!
Pääsiäisen aikaan ei ole tunteja, mutta sen sijaan voi käydä katsomassa Maria Heikkilän valmennuksia, joissa mukana on myös tuntiratsukoita. Tarkempia tietoja näillä sivuilla.
Ratsastusreitistöstä
Nyt kun olemme saaneet ratsastusreitistön, johon kuuluu reitti Raisionjoen rantaa pitkin rautatiesillalle asti, on hyvä muistaa (jotta saamme myös pitää reitistön), että hevosten jätökset on korjattava pois, ja ulostamisen ajaksi hevonen pitää pysäyttää. Maastossa on käyttäydyttävä asiallisesti ja otettava muut kulkijat huomioon.
PÄÄSIÄISRIEHA 9.4. toisena pääsiäispäivänä
Tervetuloa koko perheen voimin pääsiäisriehaan, jossa on luvassa leikkimielisiä kilpailuja, talutusratsastusta, makkaranpaistoa ja mukavaa yhdessäoloa!
TÄSSÄ LEIKKIEN SÄÄNNÖT!
Viesti
Jokainen joukkueen neljästä jäsenestä suorittaa yhden viestin osuuden. Ratsastajaa vaihdetaan merkityn linjan takana. Selkään avustaminen sallittua. Aika ratkaisee, nopein joukkue voittaa!
Pujottelu: Askellajin saa valita itse. Jos keila/tolppa kaatuu on jäätävä odottamaan, että joukkuetoveri tulee sen nostamaan.
Munankuljetus: Askellaji vapaa. Munaa kuljetetaan lusikassa. Lusikkaa saa pitää joko kädessä tai suussa. Jos muna putoaa, on jäätävä odottamaan joukkuetoveria, joka tulee sen nostamaan. Munaa nostamaan tulevan toverin on aina lähdettävä vaihtopisteeltä. Eli jos muna putoaa heti kun se nostettu takaisin, on toisen joukkuelaisen lähdettävä vaihtopisteeltä noukkimaan munaa.
Väärinpäinsatulassaratsastus: Askellaji vapaa. Joukkuetoveri taluttaa hevosta. Ratsastajan tulee istua hevosen selässä väärinpäin eli selkä menosuuntaan ja kasvot häntää kohden. Tehtävän saa suorittaa satulan kanssa tai ilman.
Pujottelu ilman satulaa: Askellaji vapaa. Jos keila/tolppa kaatuu, on jäätävä odottamaan, että joukkuetoveri tulee sen nostamaan. Hevosella saa olla kaulassa ”kauhukahva” (esim. jalustinhihna).
Jerusalemin suutari
Tolpat, joita on yksi vähemmän kuin ratsukoita, on asetettu ympyrään. Musiikin soidessa ratsukot kiertävät tolppia merkityllä ympyrällä ravissa. Kun musiikki loppuu, on ehdittävä koskettamaan tolppaa. Se, joka jää ilman tolppaa, putoaa pelistä. Myös tolpista yksi poistetaan. Leikkii jatkuu niin kauan, kunnes ratsukoita on enää kaksi, tolppia yksi ja toinen ratsukoista voittaa koskettamalla ensimmäisenä viimeistä tolppaa.
Tehtävärata
Tehtävät tulee suorittaa ennalta määrätyssä järjestyksessä. Askellajin saa valita itse. Radalla on yksi valinnainen tehtävä. Rataan tutustutaan ja säännöt kerrataan ennen kisan alkua.
Puomit: Ylitetään halutussa askellajissa
Ristikko: Ylitetään halutussa askellajissa
Pysähdys puomien sisälle: Hevosen on pysyttävä puomein merkityllä alueella viiden (5) sekunnin ajan. Ratahenkilö antaa merkin, kun tehtävästä saa poistua haluamasssaan askellajissa. Jos hevonen astuu alueelta ulos viiden sekunnin aika alkaa alusta uudelleen, kun kaikki jalat ovat alueen sisäpuolella.
Pujottelu: Jos tolppa/keila katuu tai joku tolpista/keiloista jää välistä, tehtävä on suoritettava alusta.
Valinnainen tehtävä: (Maailmanympärimatka tai munienkuljetus)
Maailmanympärysmatka: Ratahenkilö pitää hevosesta kiinni, kun ratsastaja tekee ympärysmatkan eli pyörähtää satulassa 360 astetta. (Jalka hevosen kaulan yli > molemmat jalat samalla puolella, jalka hevosen pehvan yli > ratsastaja väärinpäin satulassa, jalka hevosen pehvan yli > molemmat jalat samalla puolella, jalka hevosen kaulan yli > ratsastaja oikeinpäin satulassa). Kun tehtävä on suoritettu ratahenkilö irrottaa otteensa ja ratsukko saa siirtyä seuraavaan tehtävään.
Munien kuljetus: Tolppien kannattimilla olevat munat on siirrettävä toisen tolpan kannattimille. Munat saa siirtää yhdellä kertaa tai yksitellen. Korien ja taskujen käyttö kielletty! Jos muna/munat putoaa, ratahenkilö vie ne takaisin alkupisteeseen ja tehtävä on aloitettava alusta.
Porkkanansyöttö: Ratsastaja poimii ratahenkilöltä porkkanan, joka tulee syöttää hevoselle selästä. Jos porkkana putoaa ennen kuin se on hevosen suussa, on porkkana poimittava ratahenkilöltä uudelleen. Ratahenkilö antaa ratsukolle luvan jatkaa matkaa, kun tehtävä on suoritettu.
Loppusuora: Ratsastajan on napattava tolpan nokasta esine ja kuljetettava se mukanaan maalilinjan yli. Jos esine putoaa, on ratsastajan haettava uusi esine tolpalta.
Kilpailun voittaa radan nopeiten suorittanut ratsukko.
Sääntöihin voi tulla pieniä muutoksia tai tarkennuksia.
Nähdään Maanantaina!
Hyvää pääsiäistä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti