maanantai 7. maaliskuuta 2011

Viikkotiedote 10 (7.-13.3.2011)

Ratsastuskoulu

Venla on ollut klinikalla tarkastuksessa, ja sen paraneminen on alkanut hyvin. Sairasloma kuitenkin jatkuu edelleen.

Viikon ahkerin

Viikon 9 ahkerin oli Karina, joka teki 15 tuntia, seuraavina Elli, Irkku ja Nyyti, kukin 14 tuntia.

Kevätkokous

Turun Ratsastajat ry:n kevätkokous pidetään keskiviikkona 30.3.2011 klo 19 Hotelli Artukaisten Paviljongissa, Messukentäntaku 11. Esillä sääntömääräiset asiat.

Turun Malja 65 vuotta!

    Ensimmäisen Turun Maljan vuonna 1946 voitti kornetti ( sotilasarvoltaan vänrikkiä vastaava ratsuväen upseeri) Nestori Lakka hevosella Penelope. Kaunis kimo-tamma oli yksi Englannista hankituista olympiaratsuista. Suomen armeija oli päättänyt lähettää hyviä ratsukoita Lontoon olympialaisiin ja hankki Englannista 20-30 hyvätasoista ratsua, joille valittiin taitavat ratsastajat. Hevoset olivat näiden miesten nimikkoja.
   Penelopesta tuli aluksi silloin Ypäjän ratsukoulussa vaikuttavan, nykyisen kenraali R W Stewenin ratsu, ja hän kävi sillä monissa kilpailuissa. - Se oli oikein hyvä maastossa ja esteillä ja erittäin komea hevonen, kenraali kertoi nimikostaan.   
   Jonkin ajan kuluttua kenraali R W Stewen sai toisen hevosen, ja Nestori Lakka rupesi ratsastamaan Penelopella ja voitti heti ensimmäisen Turun Malja-kilpailun.
   Sodan melskeessä olympialaisia lykättiin, ja ne pidettiin vasta vuonna 1948 Lontoossa.
   Ratsastajista jalkaväenkenraali Adolf Ehrnrooth oli kenttäratsastuskilpailussa Lilialla sijalla 20 ja majuri Mauno Roiha Roalla sijalla 28. Arvo Haanpään ja Upean täydentämällä joukkueella suomalaiset olivat sijalla 13.
   Majuri Mauno Roiha voitti vuosina 1949,1950 ja 1951 Roalla Turun Maljan omakseen. Vielä kahtena seuraavanakin vuonna majuri Roiha oli pitelemätön ja nappasi kiinnityksen Maljaan ensin Laoksella ja sitten Jessalla.
   Vuodesta 1946 Turun Maljasta on kilpailtu joka kevät, ja taso on aina ollut kova. Kolmipäiväisestä tapahtumasta voi sanoa, että se on varma kevään merkki Turussa edelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti