tiistai 15. maaliskuuta 2011

Viikkotiedote 11 (14.- 20.3.2011)

Ratsastuskoulu

Lissun ontumisen syy ei ole vielä selvinnyt, joten tutkimuksia jatketaan.

Talliremontti

Remontti sujuu aikataulun mukaan ja ilman suurempia häiriöitä tallin asukkaille tai työntekijöille. Vanhan puolen kaksi karsinaa saadaan käyttökuntoon ensi viikolla.

Malja-kenttä

Malja-kentän viime syksyinen salaojituksen uusiminen ja poisto-ojien perkaus ja avaaminen ovat tuottaneet hyvän tuloksen, sillä nyt lumen sulaessa vesi poistuu kentältä aivan eri tahtiin kuin ennen korjauksia.

Turun Malja

Turun Malja on siis tänä vuonna 13.-15.5. eikä kuun lopulla kuten ensin oli tarkoitus.
   Nyt tarvitaan runsaasti väkeä auttamaan kilpailujen järjestelyissä, tehtäviä on laidasta laitaan, varmasti jokaiselle löytyy kiinnostava tehtävä. Heidi jakoi jo maanantaina ratsastuskoululaisille Pia Salinin laatiman tiedotteen asiasta, ottakaa siis yhteyttä Piaan.

   Christopher Wegelius voitti Turun Maljan omakseen vuonna 1973. Näin Wegelius muistelee Turun Maljaa:
"Lauantai-illan illanvieton merkitystä nykyratsastajat eivät ollenkaan voi käsittää. Nyt jokainen porukka grillaa lihaa ja juo punaviiniä omassa pikku porukassaan. Ennen oltiin kaikki Upseerikerholla. Monia asia tuli puheeksi, joku ehkä eteni hyvään suuntaan, mutta moni asia, haave, toive tai rakkaus kariutui hyvissä ajoin tai joskus vasta juuri ennen Sunnuntain ensimmäistä luokkaa.
   Ratsastajat majoitettiin ajan tavan mukaan kasarmien tiloihin ns. yhteismajoitukseen, joka välillä oli sitä sananmukaisesti, välillä ei.
   Turun Malja kilpailu on pitänyt tähän saakka pintansa ja pysynyt hengissä, välillä yksin ja itsenäisenä, välillä vapaaehtoisesti liittyen tai pakko-avioliittoon ahdistettuna jonkun rahakkaan uuden sponsorin kanssa. Turun Malja on elänyt ainakin vuodesta 1946. Vanhoja - kaikissa yhteyksissä - pitäisi hoitaa hyvin. Niissä on yhteys ratsastusurheilumme menneisyyteen. Ilman sitä emme ymmärrä tulevaisuuttamme."

Viikon ahkerimmat
   Viikon 10 ahkerimmat olivat Irkku, Karina, Lea ja Omppu 13 tuntia, seuraavina Aki, Dino, Elli, Nyyti ja Pasi 12 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti