torstai 27. lokakuuta 2011

TUNTIRATSASTAJIEN TYYTYVÄISYYSKYSELY


Tyytyväisyyskysely on saatu päätökseen ja tulokset on esitetty johtokunnalle ja ratsastuksen opettajille (nimettömänä niin kuin luvattiin).
Kyselyyn osallistui 42 oppilasta, joka on melkein kolmasosa vakiotuntilaisista. Kiitos paljon kaikille kyselyyn vastanneille! Kaikkiin vastauksiin perehdytään tarkasti ja niissä esille tulleisiin asioihin pyritään puuttumaan mahdollisimman hyvin lähiaikoina.

Lyhyt yhteenveto tuloksista:

Ylivoimaisesti suosituin tuntihevonen oli Ansa, yhtä selvä suosikki kakkoshevoseksi oli Karina. Muut jotka saivat paljon pisteitä olivat Irkku ja Lea. Yksikään näistä suosikkihevosista ei päätynyt ”inhokki” listalle. Kaikki hevoset saivat vähintään yhden äänen jonkun lempiratsuna, joka oli todella kiva huomata.

Kaikkien vastanneiden mielestä nykyisten tuntihevosten taso on kiitettävä tai hyvä. Tuntihevosia on paljon erilaisia jota pidettiin hyvänä asiana.
Seuraavaksi tuntihevoshankinnaksi toivottiin pääasiassa osaavampaa, jo valmista ratsua jolla pääsisi kilpailemaan.

Yleisesti kilpailumahdollisuutta pidettiin todella hyvänä. Toiveena oli kuitenkin enemmän seurakilpailuja, joita yritämme järjestää mahdollisimman usein, kunhan saamme riittävästi vapaaehtoisia toimihenkilöitä mukaan järjestelyihin. Toivottiin myös harjoituskilpailuja jotka olisivat avoimet pelkästään tuntiratsastajille, jotta aremmatkin uskaltautuisivat mukaan. Tällaiset harjoituskisat ovat tulossa talvella.

Tehotunteihin olivat kaikki niitä kokeilleet erittäin tyytyväisiä. 5 € lisämaksua ei pidetty liian suurena.

Sunnuntai tuntipäivänä jakoi mielipiteet kahtia. 27 vastannutta oli sitä mieltä että Sunnuntaisin ehdottomasti ei kuulu olla tunteja. 11 vastannutta pitivät taas sunnuntaita parhaana mahdollisena tuntipäivänä. Nämä 11 olivat kaikki yksimielisiä siitä että maanantai olisi parempi hevosten vapaapäivä. Perusteluina tuli mm. se että perheellisen olisi helpompi käydä sunnuntaina kun arkena. Ja että yksityiset pääsisivät taas yhden päivän lisää käyttämään talviaikana maneesia. Moni tykkäisi ratsastaa valoisalla, mutta viikolla se ei onnistu. Kehitellään ideaa…

Ryhmäkoosta kaikki olivat yksimielisiä, että 9 oppilasta varsinkin maneesikautena on liikaa. Tyytyväisempiä oltaisiin 7-8 oppilaaseen.

Kahta vastannutta lukuun ottamatta kaikki muut pitivät uutta peruutusjärjestelmää hyvänä. Muutama oli vastannut, ettei tiedä mikä uusi peruutusjärjestelmä on. Näille tiedoksi että tällä tarkoitettiin sitä 10 € maksua jonka joutuu peruuttamattomasta/saman päivän peruutuksesta maksamaan.

Tuntien sisältöön olivat suurin osa vastanneista tyytyväisiä. Osa toivoi tunneille hieman lisää vaativuutta ja moni kaipaili perusratsastuksen hiomista. Osa kaipaili lukukauden alussa tehtävää tuntisuunnitelmaa.

Suuri osa vastaajista ei ole mielestään saanut tarpeeksi tietoa kilpailuiden toimihenkilötehtävistä. Toivottiin tietoa ennen kilpailuja nettisivuille. Tämä oli hyvä idea ja tullaan ehdottomasti laittamaan käytäntöön!  
Moni myös piti suurena kynnyksenä tulla kilpailuihin toimihenkilöksi. Pelätään että kilpailuissa tuntee olonsa ulkopuoliseksi kun ei tunne ketään. Toivottiin esimerkiksi jonkinnäköistä toimihenkilöiden perehdytystapahtumaa. Tällainen tullaan ehdottomasti järjestämään talven aikana. Kiitos vinkistä! Iloinen asia oli kuitenkin se että ne ihmiset jotka olivat olleet toimihenkilönä, olivat viihtyneet hyvin ja aikovat tulla myös uudestaan.

Paria vastausta lukuun ottamatta kaikki olivat tyytyväisiä kotisivujen tiedotteisiin, eikä halua sähköpostia samasta asiasta. Moni oli sitä mieltä että sähköpostia tulee muutenkin jo liikaa. Jatketaan siis tällä linjalla.

”Sana vapaa” osiossa toivottiin mm. aikaisempia tunteja, seuratakkeja, viikonloppukursseja, yhteisiä matkoja erilaisiin tapahtumiin, koostetta kyselyn tuloksista nettiin ja perhepäivätapahtumaa tallille. Kaikki ehdotukset on otettu huomioon ja laitetaan harkintaan.


Jollet ehtinyt vastaamaan kyselyyn, niin ei hätää. Kyselystä saatiin oppilailta niin paljon kiitosta että tulemme varmasti järjestämään uudestaankin vastaavanlaisen kyselyn.

Onnetar suosi tällä kertaa seuraavia henkilöitä: ANNIKA MURTO ja TEEMU REINIKAINEN. Paljon onnea voittajille! Olkaa yhteydessä opettajaanne lunastaaksenne ilmaisen ratsastustunnin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti