maanantai 12. marraskuuta 2012

Viikkotiedote 46 (12.-18.11.2012)


Harjoitusestekilpailut sunnuntaina 18.11.2012 klo 10.00 Artukaisten maneesissa


   Ilmoittautuminen päättyy 13.11., ja sen jälkeen lähtölistat tulevat pian nettisivuille.
Kaikki mukaan kannustamaan, kilpailemaan, toimihenkilöiksi tai ihan muuten vaan!

Korotuksia tuntihintoihin

   1.1.2013 tuntihintoihin tulee korotuksia. Kymppikortti ja viiden kerran kortti säilyvät edelleen, mutta näiden rinnalle tulee uusi KAUSIKORTTI. Sen hinta kevätkaudelta on 600 euroa, ja sillä voi ratsastaa 24 kertaa ja siis vanhaan tuntihintaan!
   Jos siis kymppikortti alkaa tulla täyteen lähiaikoina, kannattaa varmaan harkita pitäisikö kokeilla kausikorttia tänä keväänä. Siitä ja kaikista hinnoista tulee aivan lähipäivinä lisätietoa nettisivuillemme.


In memoriam: Veikko Heikkilä

   Suomalainen ratsastusyhteisö menetti yhden kokeneimmista hevosmiehistään, kun Veikko Heikkilä menehtyi 69-vuotiaana vakavan sairauden uuvuttamana. Sotilasmestari Heikkilä palveli armeijassa täyden ajan ja siirtyi eläkkeelle vuonna 1988. Kolme vuotta myöhemmin hän muutti perheineen Ypäjälle, jossa hän toimi arvostettuna valmentajana, ratamestarina ja tuntiopettajana.
Heikkilä voitti esteratsastusurallaan kaksi Suomen mestaruutta (vuosina 1980 ja 1996) ja useita suomenhevosten estemestaruusmitaleja. Ypäjän Finnderbyn voittoon Heikkilä ratsasti vuonna 1980. Suomen Nations Cup -joukkueessa Heikkilä ratsasti vuosina 1980, 1995 ja 1996.
Puolustusvoimien univormussa kilpaillut Heikkilä tuli tunnetuksi erityisesti hevosmiestaidoistaan nuorten ja ongelmahevosten kanssa. Opettajana ja valmentajana hän oli suunnitelmallinen, vaativa ja pikkutarkka. Voitontahtoinen ratsastaja motivoi myös valmennettaviaan menestymään. Heikkilä osallistui mielellään ulkomaisten valmentajien, kuten George Morrisin, valmennuksiin ratsastajana ja myöhemmin valmentajana jouduttuaan lopettamaan ratsastuksen terveydellisistä syistä.
   Heikkilän tytär Maria (s. 1985) seurasi isänsä jalanjälkiä pienestä pitäen. Veikon ratsastaessa Ypäjällä kilpahevosiaan vielä alle kouluikäinen Maria seurasi ponillaan perässä varjon lailla. Juniorina Maria voitti kaksi Suomen mestaruutta. Molempien uran tähtihetkiä on varmasti ollut vuosi 2009, jolloin Maria voitti isänsä lailla Finnderbyn. Maria toimii ratsuttajana perheen tilalla Ypäjällä. Veikon vaimo Viena Heikkilä on tukenut molempien kilpauria arvokkaalla työllään hevosten hoitajana ja ratsuttajana.

Veikko Heikkilän mestaruusmitalit esteratsastuksessa:1973 Sh-estemestaruus: kultaa Heli, hopeaa Alku

1974 Sh-estemestaruus: kultaa Heli, hopeaa Alku

1975 Sh-estemestaruus: kultaa Heli, pronssia Seilin Poika
1980 Avoin senioreiden este-SM: kultaa Amigo
1981 Sh-estemestaruus: hopeaa Appi
1995 Avoin senioreiden este-SM: pronssia Lacost
1995 Sh-estemestaruus: hopeaa Auran Vire
1996 Avoin senioreiden este-SM: kultaa Lacost


Kuvassa Veikko Heikkilä ja Heli.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti