maanantai 11. maaliskuuta 2013

Viikkotiedote 11 (11.-17.3.2013)
 

Esteratsastuksen harjoituskilpailut

   Turun Ratsastajat järjesti sunnuntaina esteratsastuksen harjoituskilpailut, ja lähtijöitä tuli nelisenkymmentä pakkasesta huolimatta. Luokkia oli 70-110 cm. Käytössä oli ensimmäistä kertaa ihanneaika-arvostelu, ja siinä olikin vähän aluksi tekemistä, että kaikki alkoi sujua.

   Ihanneaika määrätään radan mukaan, ja sen ylityksestä tai alituksesta saa virhepisteitä. Tarkoituksena on vähentää liiallista kiirehtimistä radalla ja oppia ratsastamaan tietyssä tempossa.

   Luokan I voitti Essi Turunen Turun Urheiluratsastajista. Tuntiratsastajista Salla Hovi Karinalla sai yhden virhepisteen ihanneajan alituksesta ja Mari Ala-Sorvarille ja Reksille tuli yksi kielto ja yliaikaa.

   Luokassa II TR:n Viivi Ahonen Lavinjolla oli voittaja, toinen Jenna Kulmala vauhdikkaalla Happy Birthdayllä ja kolmas Salla Hovi Karinalla, joka viiletti sellaista vauhtia että tuli aliaikavirhe.

   Luokan III voitto meni Kaarinan Kenttäratsastajien Hanna Korhoselle Raivilla. TR:n Helmi Vihinen Lealla oli ihanneajan puitteissa hienosti neljäs. Sinikka Suomalainen ja Dino saivat yhden aikavirheen, samoin Jenna Kulmala ja Hani.

   Tuntihevosista mukana olivat Reksi, Karina, Lea, Elli, Dino, Retu, Ansa ja Hani. Rusetin nappasivat Hani, Karina ja Lea! Elli hyppäsi elämänsä ensimmäisen 90 cm radan ja selvitti sen, tosin muutamalla virhepisteellä! Elli oli kasikympissä Iina Nisulan kanssa viides.

   Kaikki tuntihevoset käyttäytyivät hyvin, Dinokin paistatteli päivää lumisella Malja-kentällä kaikessa rauhassa.

   Monet kiitokset kaikille ahkerille toimihenkilöille ja Anna-Kaisa Lehtoselle sujuvasta ja kivasta radasta!

 

Ratsastuskoulutiimi kokoontui kisojen jälkeen

   Ensin pidettiin palaveri, ja Heidi kyseli taluttajia Turun Maljan pääluokan yhteydessä pidettävään talutusratsastukseen. Vapaaehtoisia löytyi jo 2-3, mutta lisääkin tarvitaan, kysy Heidiltä.

   Palaverin jälkeen mentiin tallin puolelle ja leikattiin hevosten vuohiskarvoja, häntiä, harjoja, otsatukkaa ja joitakin korvakarvoja. Merja ehti ommella nimilappuja osaan loimista. Jos suolakivet olivat loppu, niiden tilalle laitettiin uudet.

   Osaa tuntihevosista (ainakin Dino, Retu, Lissu, Irkku ja pari muuta) totutettiin uuteen pesukarsinaan, ja Heidi pesi niiden jalat. Hanille ja Retulle sovitettiiin kankia.

   Että tällaista saatiin aikaan tällä kerralla. Loimien nimeäminen jäi kesken, ja muutakin  hommaa riittää seuraavaksikin kerraksi, mutta mukavaa oli!

 

   Kevään aikana pyritään pitämään kolme teematilaisuutta:

1)    Elina opastaa letityksessä mahdollisesti pääsiäissunnuntaina (saadaan letitettyä hevoset maanantaiksi koulukisoja varten).

2)    Heidi pitää koulutusta juoksutuksesta.

Kolmas teema on vielä auki. Kertokaa ideoita Heidille. Yhtenä ehdotuksena oli hevosen kuljetukseen valmistelu ja lastaus.

  

Olisi mukava saada kivoja kuvia meidän tallin hevosista viikkotiedotteeseen. Niitä voi lähettää TR:n sähköpostiosoitteeseen trmateriaalit@gmail.com

 

VIIKON 10 AHKERIN OLI DINO 14 tuntia ja Elli, Ansa ja Hani 13 tuntia. Kisaradat on laskettu mukaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti