tiistai 15. huhtikuuta 2014

VIIKKOTIEDOTE 16 (14.-21.4.2014)HARJOITUSKOULUKISAT 13.4.2014

Harjoituskisoihin oli ilmoittautunut 22 ratsukkoa. Kisat alkoivat klo 9.00, mutta minkälaisessa säässä! Oli hyytävän kylmää ja satoi, mutta vähitellen sää parani, ja hiki tuli joka tapauksessa ratsastaessa. Kokenut ja taitava Marita Törnroth oli tuomarina.

Helpon B:n voitti Kotimäen Emma Engblom Caballos Zeldalla, tuntareista parhaiten menestyi Happy Birthday Elina Aitoahon ratsastamana. Mukana olivat myös Reksi, Dino, Karina, Lea, Ansa ja Jekku. Kaikki käyttäytyivät hyvin – aivan alussa Dino tosin pyrähti pari kertaa innoissaan – ja näyttivät hienoilta valkoisissa satulahuovissa ja harjat letitettyinä.

   Helpon A:n voitti TR:n Piritta Rouvali See You Laterillä. toinen oli Anna-Maija Hägg Balt Hollywoodilla Melkkilän Ratsastajista. Paras tuntihevonen oli Ansa Sinikka Suomalaisen ratsastamana 3. sija ja Kirsi Vallenius Lissulla oli viides.

   Kiitos tuomarille, kaikille toimihenkilöille ja yleisölle!

TULEVIA TURUN RATSASTAJIEN KILPAILUJA ARTUKAISTEN RATSASTUSKESKUKSESSA

ESTERATSASTUS SEURAKILPAILUT 27.4.alk. 40 cm (puomien maalaustalkoot ennen kisoja!)

ESTERATSASTUS ALUE 4.5. 80-130 cm, myös seuraluokka

ESTERATSASTUS KANSALLINEN 16.-18.5. Turun Malja, Kenraalin malja, Racing Trophy, Animagi Junioricup, Amatöörisarja, Noviisisarja, PM katsastus juniorit/nuoret, Suomen Hippos. Lisäksi alueluokkia.

KOULURATSASTUS ALUE 8.6. Alueen Powercup-karsinta

PÄÄSIÄISAIKA

RATSASTUSKOULUSSA EI NORMAALITUNTEJA TO-MA (17.-21.4.) VAAN PÄIVI KINNUSEN KURSSIT. AIKATAULUT NÄILLÄ SIVUILLA ALEMPANA!
LAUANTAINA PÄÄSIÄISRIEHA 11-15!

TIISTAINA 22.4. TUNNIT JATKUVAT NORMAALISTI.

PÄÄSIÄISRIEHA

TERVETULOA KAIKKI PÄÄSIÄISRIEHAAN LAUANTAINA 19.4. KLO 11-15! MIKÄLI HALUATTE (TOIVOTTAVASTI MAHDOLLISIMMAN MONET) OSALLISTUA JÄRJESTELYIHIN, OLISI HYVÄ OLLA PAIKALLA KLO 10. RIEHASSA ON MONENLAISIA KILPAILUJA (JOUKKUEIDEN JÄSENET RATSASTAVAT TAKAPERIN, KULJETTAVAT MUNAA LUSIKASSA, PUJOTTELEVAT YM.), TALUTUSRATSASTUSTA JA PAIKALLA MYÖS PIENIMUOTOINEN PUFFETTI. KERÄTKÄÄ JOUKKUE JA ILMOITTAKAA SE TALLIN SEINÄLLÄ OLEVAAN LISTAAN!

 
TR:n jäsenten menestystä kilpailuissa:

Harjoituskoulukisat 13.4. Helppo B:0 4(16) 2. Kirsi Lönnmark Lipsum Môet, 3. Essi Turunen Jardinero, 7. Saija Kulmala Wizard T

Helppo A:2 2(6) 1. Piritta Rouvali See You Later, 4. Mari-Kaisa Raittinen Amman, 6. Tanja Karlson Amigo XI

 
 
Raision Ratsastajat alue-estekilpailut 13.4.2014 90 cm arv. A.2.0 10(46) 19. Ahonen Viivi Pjotr, 26. Kantola Moona Quick Glitter
100 cm arv. 367.1 (A2/A2) 11. Suomi Jenna Lightning Girl, 14. Suomi Jenna Bystry
110 cm arv. AM5 3(9) 6. Suomi Jenna Lightning Girl, 7. Suomi Jenna Bystry
PALJON ONNEA!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Kaarto Tuulikki

Kiitos, tämä on mielestäni tosi hyvä. Laitan sen viikkotiedotteeseen. Terv. TuuliARTUKAISTEN RATSASTUSKOULUN  ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY

teemu.reinikainen@netti.fi

Hei! Tässä yhteenveto: korjaa vapaasti jos huomaat virheellistä kieltä tai epäkelpoa esitystapaa :) "Keväinen hei kaikille! Ratsastustuntilaisten kyselyyn tuli vastauksia 76 kpl, joten vastausprosentiksi kertyi 54%. Kiitos siis kaikille vastaajille! Ratsastuskoulutuntilaisten kyselyyn tuli vastauksia 76 kpl, joten vastausprosentiksi kertyi 54%. Kiitos siis kaikille vastaajille!
Kyselystä selvisi seuraavaanlaisia asioita:

Mieluisimmat tuntihevoset olivat äänestyksen mukaan Ansa, Lissu ja Hani Tässä järjestyksessä. Haluan kuitenkin painottaa, että kaikista kolmestatoista hevosesta tykättiin :)
Tämä todistaa sen, että ratsastuskoulun hevosissa on jokaiselle sopiva ratsu, ja tätä kehitystä haluamme toki jatkaa! Hyvä!

Tuntihevosten tasosta oppilaamme ovat pitäneet, ja toivovat uusiksi hevosiksi rauhallisia, kilttejä sekä turvallisia ratsuja. Tähän varmasti pyritään, joten huoli pois!

Tuntiratsastajien kilpailumahdollisuuksista saatiin se kuva, että halutessa pääsee kilpailemaan, ja estekisoja on tarpeeksi. Koulukisoihin toivottiin hieman lisäystä.

Tehotunteja oppilaat pitävät hyvinä ja hinnoittelultaan sopivina. Pientä kritiikkiä esiintyi koskien joidenkin tuntien hintoja, siitä lisää edempänä.

Tämän kyselyn eniten kritiikkiä kerännyt ja samalla myös ristiriitaisin aihe oli maneesijako. Se keräsi paljolti kritiikkiä liittyen ryhmien isoon kokoon ja samanaikaisesti jaettuun maneesiin.
Toki ymmärtäjiäkin oli runsaasti. Moni oli myös huolissaan opetuksen tason heikkenemisestä isossa ryhmässä. Huoli on toki ymmärrettävä.
Me seurassa paneudumme näihin esille tulleisiin asioihin ja hiomme niitä tulevaisuudessa.

Oppilaiden palautteen mukaan aikataulut pääsääntöisesti pitävät ja tunnit alkavat sekä loppuvat ajallaan. Esiintyi myös kritiikkiä, ja se otetaan opettajien kanssa esille kun perkaamme tuloksia syvemmin. Mitä tulee tiedottamiseen, jotkut toivoivat sähköposteja, mutta nykyiset kanavat ovat hyväksi todettuja ja niissä pysytään.

Kysyttäessä tuntien sisällöstä tuli opettajille paljon kehuja. Jotkut esittivät toiveita myös haastavammista ryhmistä, tätä täytyy opettajien kanssa miettiä:) Samoin toiveita tuntien erikoissisällöstä esitettiin, esim. istunnalle pyhitettyjä tunteja.

Opetuksen pedagogiaan liittyen tuli kritiikkiä, että opettajat eivät aina toimi tunneilla johdonmukaisesti opetustehtävässään. Tähän voin kuvitella vaikuttavan monenlaisia asioita, ja heidän työnsä on vaativaa. Se on hyvä muistaa kun seuraavaksi tuntuu siltä, että opettaja muistuttaa sinua jostain mielestäsi toisarvoisesta asiasta. Sinun tehtäväsi tunnilla on hanskata oma ratsusi, opettajan työnä on hanskata koko ryhmän ratsukot :) Tämä ei tietenkään tarkoita ettei esitettyä kritiikkiä huomioitaisi. Ette ole antaneet sitä turhaan, ja se käydään opettajien kanssa kyllä läpi.

Toimihenkilötehtävistä tiedottamiseen liittyen kokevat oppilaat saavansa tarpeeksi informaatiota avoinna olevista tehtävistä. Tehtävien tarkemmista kuvauksista toivotaan lisätietoa, että olisi helpompaa tulla kun tietäisi millaiseen hommaan on ilmoittautunut. Selvä, kiinnitämme huomiota asiaan. Toimihenkilöpassia kiiteltiin ahkeraan. Se toimii kaikille kannustimena osallistua talkoisiin.

Kokonaisuutena voi todeta, ettei toimihenkilönä toimimisessa ole sen suurempia esteitä kuin se haluaako tulla ja uhrata vapaa-aikaansa seuran eteen. Se on jokaisesta itsestä kiinni.
Kuukauden päästä on taas Turun Malja, ja sinne toivotaan tehtäviin kaikkia jotka vain irti pääsevät. Se on kuitenkin seuran suurin ja tärkein voimainponnistus vuoden aikana!

Lopuksi olen koonnut asioita vapaan sanan joukosta:

"Opettajat ovat tosi hyviä ja hevoset ihania!"
"Tuntilistaan voisi merkitä jos hevosella on erikoisvarusteita”
"Henk.kohtainen palaute kerran pari vuodessa olisi hienoa!"
"Opettajat voisivat olla rennompia"
"Ensikertalaisia pitäisi neuvoa enemmän tallin tavoista"
"Tallin ilmapiiri on tosi hyvä!"
"Bussikuljetukset eri tapahtumiin ovat hyvä idea"
" Seuratakkeja toivotaan!"
" Eläkeläiskortti eläkeikäisille, on aikaa paremmin ja olisi varaa paremmin"
"Ilmoitustaululla voisi ilmoittaa kun sisäloimia ei enää tarvitse laittaa." 

Paljon hyviä ideoita, katsotaan mitä voimme asioille tehdä! Pyrkimys on eteenpäin :)

Kiitos vielä kerran kaikille vastauksistanne ja hyvää kevättä sekä alkavaa kesää omasta sekä koko seuran hallituksen puolesta toivottaen, Teemu Reinikainen ratsastuskouluvastaava

 

Lomakkeen yläreuna

HEVOSAIHEISIA YLEISLUENTOJA, TURKU
 
 
 
 
 
 
Tilaisuuden järjestäjä:
SRL / Lounais-Suomi ja Turun Urheiluratsastajat ry
Tapahtuman järjestäjän yhteystiedot:
puheenjohtaja@turunurheiluratsastajat.fi
 
 
 
 
"Hevonen urheilijana - miten saat hevosestasi kaiken irti" ja "Hevosen stereotyyppinen käyttäytyminen - mikä tekee hevosesta puunpurijan"
tiistaina 22.4.2014 klo 17.30-20.00
Luentosali X, Luonnontieteiden talo 1, Yliopistonmäki, Turun Yliopisto (parkkipaikkoja Henrikinkadun puolella)
Hevonen urheilijana - miten saat hevosestasi kaiken irti?
Eläinlääkäri (ELT) Anna Mykkänen
Hevosen stereotyyppinen käyttäytyminen – mikä tekee hevosesta puunpurijan
Geneetikko (FM) Karin Hemmann
Tilaisuus on kaikille alueen hevosharrastajille ja muillekin asiasta kiinnostuneille maksuton. Tilaisuuden järjestävät Turun Urheiluratsastajat ry (TUR) ja SRL / Lounais-Suomen ratsastusjaosto. Ilmoittautuminen su 20.4. mennessä puheenjohtaja@turunurheiluratsastajat.fi.

Lomakkeen alareuna

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti