keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Viikkotiedote 21(19.-25.5.2014)Turun Malja on tältä vuodelta ohi, ja kaikesta Hevostallinetin ennakkoparjaamisesta huolimatta Turun Ratsastajat selviytyi kolmipäiväisestä urakasta hienosti. Ja kun ratsastajilta kyseli, he kertoivat, että pohja oli hyvä, radat ok, kanslia toimi hyvin, kanttiini ja jäätelömyyjä hoitivat upeasti hommansa, radalla oli väkeä tarpeeksi ja kuulutus toimi hienosti.

LÄMPIMÄT KIITOKSET KAIKILLE AHERRUKSESSA MUKANA OLLEILLE!

TUHANNET KIITOKSET TUKIJOILLEMME!

Turun Malja Kullo Kenderille, Kenraalin Malja Janette Kyyriäiselle

   Turun Ratsastajat järjesti taas perinteisen kisaviikonlopun Artukaisten ratsastuskeskuksessa. Perjantaiaamuna vähän vihmoi sadetta ja oli aika hyytävää, mutta sitten koitti kesä. Lämpöennätyskin tehtiin sunnuntaina, ja jäätelökauppiaalla oli aihetta tyytyväiseen myhäilyyn.

   Nuorten hevosten Racing-luokissa oli mukava katsella, kun ratsukot tutustuivat rataan. Hienoja ja rauhallisia suorituksia nähtiin monta, mutta kyllä jotkut nuoret hevoset heittäytyivät hankaliksikin.

   Nuorten hevosten noviisisarjan 1. osakilpailussa kaksoisvoiton vei Ypäjän Anna Kärkkäinen Kiahan Amarialla ja Backwoods Zaharalla, kolmas oli Kotimäen Lotta-Katariina Lehtonen Lacosilla.

   Junioricupin toisen osakilpailun voitti Raision Ida-Maria Hörkkö Well Done Candyllä todella nopealla ajalla, Janette Kyyriäinen oli Ulridalla viides. Amatöörisarjan 1. osakilpailun ykkönen oli Etelä-Kymen Elina Ihatsu Millway´s Polberalla. Turun seudun Heli Rainio Castle Rockilla oli toinen ja Kirsi Lönnmark Lipsum Mõetilla neljäs.

Kenraalin Maljan karsintaluokka ratsastettiin lauantaina, ja sen voitti Tampereen Sari Lunden Lasdiemalla.

Eestin Kullo Kender oli viikonlopun rusettihai, kuusi sijoitusta ja Turun Maljan voitto! Pääluokkaan lähti viisi ratsukkoa, mutta kahdella kierroksella kilpailusta tuli jännitysnäytelmä. Kullo Kender San Antoniolla oli ainoa, joka selvisi tuplanollalla ja pokkasi pokaalin. Janna Jensen Zominkalla oli toinen. Vuoden 2008 Turun Malja-voittaja, porilainen Emmi-Maria Ojala Harley Hillillä oli neljäs. Hän törmäsi päin kaksoissarjan johdetta ja sai aikamoisen iskun päähän ja olkapäähän. Emmi-Maria ei kuitenkaan lannistunut, otti ohjat takaisin käteen ja ylitti sarjan hienosti ja mallikkaasti.

   Raimo Aaltosella on tämän kauden käytössään Eevi Lindrothin Gaudino. – Se on tosi kiva ja fiksukäytöksinen hevonen, vähän lyhyt laukka sillä on, mutta lähden sen kanssa GP-sarjaan, Aaltonen iloitsi. Hän kilpaili Janette Kyyriäisen ja Ulridan kanssa Kenraalin Maljan uusinnassa.

   Kyyriäinen lähti ensin radalle, ja sai 12 virhepistettä. Aaltonen teki hienon radan ja pudotti vain sarjan takapuomin ja voitti Kenraalin Malja-luokan. 17-vuotias Kyyriäinen oli paras nuori ratsastaja, ja sai jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroothin lahjoittaman ammusta muistuttavan pokaalin.

   Kyyriäinen on Janna Jensenin valmennuksessa, ja hänellä on ratsunaan Ulrida ja A-Relius. Ulrida on järkevä ja rauhallinen, A-Relius taas tulta ja tappuraa, mutta myös valtavan yritteliäs. Kyyriäisen tavoitteena on SM-kisat ja GP-sarja.

   Ratsastuskoulu

Monen suosikkihevonen Jekku matkusti Pohjanmaalle, Seinäjoelle viikonlopun aikana. Onnea vaan uudelle omistajalle, Kaarinalle! Jekku on 14-vuotias ja raviuransa jälkeen opetteli vielä ratsuhevosen taidot innolla ja ahkerasti turhia hötkyilemättä. Kaarina on luvannut kertoa Jekun kuulumisia.

Kisoissa nähtiin ensimmäisessä luokassa entisen tuntihevosemme Assin  4-vuotias varsa Mozzarassi Bounce (isä Mozart II). Sitä sanotaan ”Assiksi”, ja se on vielä hyvin nuori ja kokematon, ja sen suoritus jouduttiinkin hylkäämään. Titta Fransson kilpailee sillä ja kehui sitä mukavaksi hevoseksi. Kävin Assia katsomassa tallialueella, ja se oli siellä aivan uupuneena ensimmäisen kilpailunsa, matkustamisen ja kaiken kokemansa uuden jälkeen. Assin omistaa Tia Rautakoura.

Annemari Toivonen ja Karina olivat Turun Maljassa metrin luokassa. Ratsukko hyppäsi todella tyylikkäästi ja hienosti, mutta ennen viimeistä estettä Karina harhautui liiaksi vasemmalle, ja selvitti esteen vasta kiellon kautta. Sen sijoitus oli 42. Onnea ratsukolle hyvästä kokemuksesta!

Iina Nisunen oli Hanilla samassa luokassa, mutta Hani kieltäytyi yhteistyöstä eikä päässyt alkua pidemmälle. Harmillista, mutta Hanihan on vielä nuori ja kokematon ja varmasti tottuu aina paremmin uusiin haasteisiin.

RATSASTUSKOULULAISET HUOM! Torstaina 29.5. (helatorstai) ei ole vakiotunteja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti