maanantai 29. huhtikuuta 2013

Viikkotiedote 18 (29.4.-5.5.2013)

Kouluratsastuksen seurakilpailut

Sunnuntaina 28.4. Turun Ratsastajat järjesti kouluratsastuksen seurakilpailut. Tuomarina oli Marita Törnroth ja kilpailijoita oli kolmisenkymmentä. Kisat pidettiin ulkokentällä, ja aamulla olikin aika viileää. Onneksi lämpötila nousi nollasta, ja yleisöäkin tuli mukavasti paikalle.
   Tuntihevosista helpossa C:ssä oli kolme ratsukkoa, Elisa Väntsi Lissu sijalla 7, Mariina Lindholm Reksi 8. ja Kirsi Vallenius Hani 9. Kaikki hevoset  käyttäytyivät hyvin, eikä Hanikaan enää säikkynyt turhia.
   Helpossa B:ssä Sinikka Suomalainen Ansalla oli hienosti 3. eli ensimmäinen ei-sijoittunut! Oona Kuusisto oli Ansalla 6. ja Helmi Vihinen Lissulla 7.
   Helpossa A:ssa oli mukana Saija Kulmala Hanilla ja sijoittui viidenneksi.
   Ratsastuksenopettajamme Heidi Virta ei kisannut tuntihevosilla, mutta oli hienosti Maya IV:lla toinen helpossa A:ssa.

MONET KIITOKSET AHKERILLE TOIMIHENKILÖILLE!

Kaikki tulokset nettisivuillamme.

Seuraavat kilpailut ovat esteratsastuksen harjoituskisat vapunpäivänä klo 12, ja estealuekisat 5.5. klo 9.00.

Ratsastuskoulu

Helatorstaina 9.5. ei ole tunteja.
Karinalla oli kaviopaise, ja se tulee tällä viikolla taas tunneille!

VIIKON 17 AHKERIMMAT Lenttu, Ansa, Jekku ja Hani 15 tuntia, Dino ja Reksi 14 tuntia.

Uutisia maailmalta
USAn Beezie Madden ja Simon ykköset maailmancupin esteillä
   Kun esteratsastuksen maailmancupin finaalissa Göteborgissa takana oli kolme kovaa kilpailua ja viisi haastavaa rataa, loppupelissä vastakkain tasapisteissä seisoivat USAn Beezie Madden ja Sveitsin Steve Guerdat (, jonka hevosenhoitaja on Artukaisten kasvatti Heidi Mulari).
   Jännitysnäytelmäksi muodostuneen kilpailun voitto ratkaistiin uusinnassa, jossa Guerdat laittoi kaiken peliin 12-vuotiaalla ranskalaisruunalla Nino des Buissonnets ja lähti tavoittelemaan lyömätöntä aikaa. Ratsastus riskirajoilla kostautui kahtena pudotuksena. Maddenin tehtäväksi jäi pitää puomit ilmassa 14-vuotiaan hollantilaisruuna Simonin kanssa, minkä hän tekikin rauhallisesti ja tyylillä varmistaen voiton.

Helen Langehanenberg ja Damon Hill voittamattomat Göteborgissa
   Saksan Helen Langehanenberg ja westfalenori Damon Hill tekivät Göteborgissa hienon vapaaohjelman ja ottivat nimiinsä maailmancupin finaalivoiton lukemin 88.29 %.
   Toisen ja kolmannen sijan ottivat hollantilaisratsukot Adelinde Cornelissen ja Parzival (86.5) sekä Edward Gal ja Undercover 84,45. Neljänneksi sijoittui kotiyleisön edessä Tinne Vilhelmsson-Silfvén ja Don Auriello.

Suomalaisittain merkittävää oli, että E-tuomarina finaalikilpailua arvosteli Maria Colliander. Kisa-areenalla puolestaan nähtiin suomalaista ratsujalostusta edustava Donnperignon, joka sijoittui kahdeksanneksi Tanskan Anna Kasprzakin kanssa.