maanantai 15. joulukuuta 2014

Viikkotiedote 51 (15.-21.12.2014)Ratsastuskoulu

Maneesijako tällä viikolla (51) klo 20-21


Joulun ja vuodenvaihteen tiedot ratsastuskoulutuntien vakiojärjestyksen poikkeamista löytyvät tältä palstalta alempaa. Hevosilla on vapaata, ja on myös kursseja, irtotunteja, liinatunteja ym. tarjolla.


VIIKON 50 AHKERIMMAT Dino, Karina, Lissu, Hani ja Wilda 12 tuntia.

Uutisia hevosten ja ratsastuksen ystävilleHetki hevosen kanssa on koskettava lahja lapselle


   Suomen Ratsastajainliiton hyväntekeväisyyshankkeen avulla tarjotaan ratsastuksellisia elämyksiä vähävaraisten perheiden lapsille. Mukana ovat myös vapaaehtoisjärjestö Hope, Parasta Lapsille ja Pelastakaa Lapset ry sekä useat liiton yhteistyökumppanit, jäsentallit ja -seurat. Hankkeen suojelijana toimii presidentti Tarja Halonen. Hyväntekeväisyyshankkeessa tarjotaan alakouluikäiselle, vähävaraisen perheen lapselle ratsastuksen alkeiskurssi ja muuta hevostoimintaa, kuten mahdollisuus osallistua hevoskerhoon. Kustannus jaetaan puoliksi liiton ja kurssin järjestäjän kanssa.
Anu Kämäräinen, 24, on mukana hankkeen toteutuksessa Ratsastajainliiton Nuoret Päättäjät -ryhmän kautta. - Halusin ehdottomasti hankkeeseen mukaan, sillä koin että minulla olisi siihen annettavaa sekä nuoriso- että hevosalan kokemukseni kautta. On tärkeää tukea lapsia ja nuoria, koska niin monissa perheissä on ongelmia ja syrjäytyminen on merkittävä uhka. Tämä on meiltä ratsastajilta hyvä tapa vastata perheiden vaikeuksiin, Kämäräinen näkee.
- Hevosen kanssa toimiminen antaa valtavasti itseluottamusta ja tunnetta oman elämän hallinnasta. Hevonen on iso eläin, jonka kanssa täytyy toimia päättäväisesti ja selkeästi. Joskus elämä heittelee lasta, ja asioita on vaikea ohjata itse. Kun lapsi saa hevosen tekemään mitä pyytää, hänelle tulee toivottavasti tunne että pystyy vaikuttamaan elämässä muuallakin, Kämäräinen pohtii.
   - Hevonen on hieno eläin, joka kohtaa jokaisen ihmisen sellaisena kuin tämä on. Ulkoiset tekijät eivät kiinnosta sitä, vaan se miten itse kohtelet hevosta ratkaisee. Oman kokemukseni perusteella tiedän, että hevonen osaa peilata herkästi tunteita. Se vaistoaa surun ja osaa lohduttaa olemalla läsnä ja vaikka painamalla pään syliin. Hevonen voi käytöksellään rohkaista pelokasta lasta. Se opettaa myös, että kiukun purkaminen hevoseen ei auta mitään. Hevosella on myös aina aikaa kuunnella ja olla läsnä.


Lue koko kirjoitus www.ratsastus.fi/etusivu/uutiset ”Hetki hevosen ...”

Anna-Julia Kontio Sonera Next Generation -tiimiin 20 huippu-urheilijan joukossa

Sopimuskauden 2015–2017 Sonera Next Generation -tiimi:
Ari-Pekka Liukkonen (uinti), Mimosa Jallow (uinti), Leo-Pekka Tähti (pyörätuolikelaus), Amanda Kotaja (pyörätuolikelaus), Antti Ruuskanen (keihäänheitto), Lassi Etelätalo (keihäänheitto), Oskari Mörö (400 m aidat), Minna Nikkanen (seiväshyppy), Iivo Niskanen (maastohiihto), Kerttu Niskanen (maastohiihto), Ilkka Herola (yhdistetty), Mari Laukkanen (ampumahiihto), Tuula Tenkanen (purjehdus), Tapio Nirkko (purjehdus), Pekka Koskela (pikaluistelu), Tomi Tuuha (telinevoimistelu), Jouki Tikkanen (rytminen voimistelu), Anton Lindfors (lumilautailu), Petra Olli (paini), Anna-Julia Kontio (ratsastus)
30. Helsinki International UB Horse Show 23.-26.10.2014
UB Horse Show´n yleisö viihtyi Jäähallissa

Urheilullisesti kovatasoinen Helsinki International UB Horse Show on jo 30 vuoden ajan ilahduttanut suomalaisyleisöä. Tämän vuoden juhlatapahtuma oli sopiva sekoitus maailman parasta esteratsastusta, kansallista huippu-urheilua, amatööriratsukoita, kouluratsastusta ja viihdettä Suomen kovimpien artistien ja parhaiden hevosten seurassa.

-Muutto Jäähallille oli iso päätös tehtäväksi. Uskoimme kuitenkin koko ajan, että se tuo mukanaan runsaasti lisäarvoa. Näin näyttää käyneen - yleisö, ratsastajat ja hevoset viihtyivät hyvin, tapahtumajohtaja Tom Gordin toteaa tyytyväisenä.


  UB Horse Show´n kävijämäärä oli huikeat 45.103, mikä on kolme tuhatta kävijää enemmän kuin vuonna 2013. Tapahtuman huipennusta, Longines FEI World Cup™ -maailmancupin osakilpailua, oli seuraamassa yli 7.000 kävijää eli lähes täysi hallillinen. Erityisesti Anna-Julia Kontion ja Fardonin sijoitukset sekä maailmancupissa että UB Grand Prix´ssä ilahduttivat, sillä yleisölle suomalaisratsukoiden menestys on tärkeää (75%).

  


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti